"" " "Támogatás - Gyakran ismételt kérdések

Domén-regisztrációval kapcsolatos kérdések

.hu-s domént szeretnék regisztrálni, mi a teendőm?
Ellenőrizze a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ oldalon, hogy szabad-e még az Ön által választott domén, ha szabad, online kell megrendelnie, illetve a kiküldött html-alapú megrendelőt alá kell írnia, majd szkennelve vagy faxon kell elküldenie ügyfélszolgálatunkhoz. Amennyiben Ön magánszemély, a megrendelő dokumentum 2. oldalán lévő nyilatkozathoz szüksége lesz 2 tanúra, akik aláírásukkal igazolják személyi adatainak hitelességét és magyar állampolgárságát. Céges igénylés esetén cégbírósági végzésre és aláírási címpéldányra van szükség. A kitöltött domén-igénylő dokumentumot leggyorsabban elektronikus úton, a kinyomtatott és aláírt igénylő beszkennelését követően, e-mail-ben lehet cégünkhöz eljuttatni. Természetesen postán is fogadjuk az igényléseket, postacímünk: Silihost Kft. 1656 Budapest, Pf. 61.

Már van .hu-s domén-nevem és szeretnék a Silihostnál tárhelyet rendelni hozzá, mi a teendőm?
Ebben az esetben a domén-regisztrációt végző cégnél (Regisztrátornál) kérje a DNS névszerver (rekord) átírását az ns1.ssdtarhely.eu és az ns2.ssdtarhely.eu címekre, vagy – a tárhely-csomagjaink részeként – díjmentesen regisztrálja át doménjét hozzánk (regisztrátor-váltás).

SSD tárhellyel kapcsolatos kérdések

Dinamikus vagy statikus SSD tárhelyet igényeljek?
A felhasználási igényeknek megfelelően az SSD-tárhelyek 2 csoportra oszthatók: statikus és dinamikus tárhelyek. A hagyományos, html-honlapok kiszolgálására az SSD Statikus díjcsomagunkat, míg a dinamikus jellegűekre (portál- és fórumrendszerek, adatbázist használó ügyfél-kódok, stb.) pedig az SSD Dinamikus nevű csomagokat ajánljuk.

Hogyan lehet fájlokat (a honlapot) feltölteni a tárhelyre?
Az SSD Tárhely.eu szerverét – biztonsági okok miatt – kizárólag SFTP-vel lehet elérni. A TocalCommander segédletet, valamint a TC-hez szükséges modult a http://ssdtarhely.eu/letoltes/SFTP.zip címről lehet letölteni.

Mi az adatbázis-szerver (MySQL) és a phpMyadmin elérhetősége?
A felhasználói név, valamint az adatbázis neve megegyezik (lásd az adminpultban lévő adatokat), a kiszolgáló (MySQL-host): db.ssdtarhely.eu
A phpMyadmin a https://myadmin.ssdtarhely.eu címen érhető el.

Használhatóak-e az ingyenes CMS-rendszerek az SSD Tárhely.eu szerverén?
Igen, azonban csak abban az esetben, ha az ügyfél gondoskodik a rendszeres biztonsági (security release) frissítésekről!

Rövid URL, illetve .htaccess használható?
Az NginX nem támogatja a tárhelyre feltöltött .htaccess-eseket, azonban a megszokott mod_rewrite-utasítások ennek ellenére használhatóak. Online rendeléskor ki lehet választani, hogy mely típusú, népszerű CMS-t kívánja az ügyfél használni, s ennek megfelelően elkészítjük a rewrite-szabályt. Ha egyedi .htaccess-t használ az ügyfél, akkor azt állítjuk be, természetesen díjmentesen.

Hírlevél kiküldhető az SSD Tárhelyekről?
Igen, de csak abban az esetben, ha önkéntesesen iratkozott fel az email-tulajdonos. Az SSD Tárhely.eu szerveréről tilos az info@cégneve.hu alakú email-címekre bármilyen típusú, tartalmú kéretlen levélküldés, lásd az ÁSZF ide vonatkozó pontját. Biztonsági okokból az SSD Tárhely.eu szerveréről tárhelyenként napi 650 levél küldhető ki. Amennyiben ennél több levél kiküldésére van szükség, ügyfélszolgálatunkkal kell egyeztetni, azonban legfeljebb napi 10 ezer email küldhető ki a php mail() funkció használatával.

Készül-e automatikus (biztonsági) mentés az SSD Tárhelyekről?
Természetesen igen: minden nap hajnalban földrajzilag másutt lévő szerverre mentjük a tárhelyekre feltöltött fájlokat és több hétre visszamenőleg tudunk – az adott igénynek megfelelően – fájlokat visszaállítani. A teljes körű adatvisszaállítás (FTP + mySQL), amennyiben nem a szerver meghibásodása miatt történik a visszaállítás, 10.000 Ft + áfa / alkalom. A szerver meghibásodása esetén a visszaállítás díjmentes.

Mekkora erőforrás áll rendelkezésre az SSD Tárhelyemen?
Jelenleg nem indokolt az erőforrások tárhelyenkénti korlátozása, azonban természetesen ez ésszerű (átlagos) használatra vonatkozik. Ettől eltérő, nagy forgalmú honlapok esetén korlátozást alkalmazhatunk.

Email-használattal kapcsolatos kérdések

Hogyan tudom email-címeket létrehozni?
Az adminpult email-fiókok menüjében. A postafiókok 15 perc múlva készülnek el.

Hogyan kell beállítani a levelező szoftvert?
Négy fontos beállítást kell megadni minden népszerű kliens (Outlook, Thunderbird, stb.) esetén:

1. POP3-IMAP kiszolgáló: mail.ssdhathely.eu, vagy a mail.sajatdomain.hu (amennyiben az ügyfél doménje már a szerverünkre mutat)
2. Felhasználói név: minden esetben a teljes email-cím
3. Jelszó: az adminpulton, az ügyfél által megadott
4. Kimenő (SMTP) levélkiszolgáló: az ügyfél internet-szolgáltatójának kiszolgálója, vagy – külön SMTP-előfizetés esetén – a SSD Tárhely SMTP adatai.

Webes felületen használhatóak az email-címek?
Természetesen igen, kétféle rendszer egyikében: http://mokusposta.eu http://posta.ssdtarhely.eu

Biztosít SPAM-szűrést az SSD Tárhely.eu?
Igen, háromféle módszer alkalmazunk: tartalom-elemzés, RBL tiltólista és greylist. A szűrési hatékonyságunk a klasszikus SPAM-ek esetén 90% körüli.

Számlázással kapcsolatos kérdések

Mikor használhatom a megrendelt szolgáltatásokat?
A megrendelt szolgáltatás díjának számlánkra érkezését követő 24 órán belül aktiváljuk tárhelyét. .hu domén regisztrációja esetén 8 napos várakozási idő van, azonban a tárhelyét már használatba tudja venni. Amennyiben valamelyik tárhely-díjcsomagunhoz nemzetközi domént igényelt, a bejegyzés ebben az esetben az összeg számlánkra érkezését követő 24 órán belül megtörténik.

Hogyan fizethetek?
Banki átutalással,vagy készpénzátutalási megbízással (csekken). Szolgáltatásaink megrendelésekor kérjük, válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot.